• +31(0)6 145 182 35
  • info@eline-eline.nl
  • Nederland

5x de mooiste John Lewis kerstcommercials

Het is bijna kerst en zoals gebruikelijk worden we rond deze tijd overspoeld met kerstcommercials. Net als in het buitenland is er in Nederland tegenwoordig ook een grote strijd gaande van wie de mooiste, leukste of de grappigste commercial heeft bedacht. Maar of we al op weg zijn om de kerstcommercials van het Britse John Lewis? Wij zetten de mooiste John Lewis kerstcommercials van de afgelopen jaren voor je op een rij.

Ieder jaar een kerstverhaal

De kerstadvertentie van John Lewis is een doorlopende televisiereclamecampagne die in de aanloop naar Kerstmis wordt uitgebracht door de Britse warenhuisketen John Lewis & Partners. Ieder jaar trekken ze weer alles uit te kast om een mooi scenario te schrijven. Wat ons betreft storytelling ten top. De leukste John Lewis kerstcommercials? Je vindt ze hier:

2023

Dit jaar deelt het jongetje niet het kerstverhaal wel een hele bijzondere vriendschap, één met een vleesetende plant.

2022

Een man doet zijn uitstekende best om het skateboarden onder de knie te krijgen. Waarom hij dit doet wordt aan het einde van het verhaal duidelijk. Hij krijgt hoog bezoek van een meisje uit de pleegzorg die van skateboarden houdt.

2017

Het monster onder het bed van dit jongetje maakt het slapen niet altijd even makkelijk. Toch worden ze uiteindelijk dikke vriendjes.

2015

Is er leven op de maan? Dat weet het meisje uit dit kerstverhaaltje te ontdekken. En dat mannetje op de maan wil zij ook een fijne kerst geven.

2014

Opnieuw een jongetje in de John Lewis kerstcommercial van 2014. Samen met zijn pinguïn beleeft hij heel wat avonturen, maar toch zit zijn pinguïn vriendje niet heel lekker in zijn vel. Met kerst komt hier een wending in. Kijk snel hoe..

De Nederlandse kerstcommercial

Ook in Nederland wordt de kerstcommercial populairder en wordt er meer en meer geld uitgegeven aan een kerstcampagne die een mooi verhaal vertelt. Denk hierbij aan de boksclub die een kerstdiner organiseert voor de eenzame trainer (Albert Heijn), en aan de opa die een Christmas time-out in de straat regelt voor zijn hoog sensitieve kleindochter (Bol.com). De kerstreclame van Aldi begint opvallend met een aandoenlijke vertelling over een hondje, maar kent een opvallende plot twist. Wie verdient volgens jou de award voor beste Nederlandse kerstcommercial van 2023?